Samen geloven 

Dringend advies voor alle kerkgangers

09-02-2021

Uit contactonderzoek van de GGD is gebleken dat er besmettingen geweest zijn via kerkbezoek. Dat betekent dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en meer oplettend moeten zijn wat betreft het opvolgen van de regels. De belangrijkste regel hierbij is: Houd de afstand van 1,5 m  bij binnenkomst, bij het verlaten van de kerk, bij het ter communie gaan,  maar ook bij het kaarsenblok. Als u persé  een gezellig praatje wil maken doe dat dan buiten.

Alleen op deze manier kunnen we uw aanwezigheid toelaten. U wilt toch ook niet dat we genoodzaakt zijn de kerk te sluiten voor kerkgangers?

Let nog eens op onderstaande maatregelen:

-MONDKAPJES: Draag een mondkapje bij het binnenkomen en naar buiten gaan.  Op uw eigen plaats mag u hem afzetten. Het zou fijn zijn als u zelf een mondkapje meeneemt, maar er zijn er ook beschikbaar bij de ingang van de kerk.

- HYGIËNE:  Handen reinigen bij binnenkomst

 

- LOOPROUTE: U volgt bij binnenkomst en naar buitengaan de looproutes.  Houd hierbij de afstand van 1,5 m en wacht tot het veilig kan. Houd ook in de banken de nodige afstand tenzij u een gezamenlijk huishouden vormt.

 

- COMMUNIE: Via de aangegeven looplijnen naar voren gaan en via de andere looplijn terug.

 

- KAARSEN:

  • Bij het kaarsenbranden en gebed dient u de anderhalve meter regel te volgen. (Niet meer dan 2 personen) wacht tot het veilig kan.
  • De kaars wordt aan een andere reeds brandende kaars aangestoken.
  • Als dat niet kan gebruikt men een eigen aansteker of lucifer.

 

- RESERVEREN:  U moet zich voor beide kerken vooraf aanmelden op: https://aanvraag.kerkvolendam.eu/reservering
 

Bij 30 personen geeft het systeem aan dat de grens bereikt is en moet u voor een andere dag kiezen. U kunt ook telefonisch op maandag en woensdagmorgen van 9:00-11:00 uur reserveren via telefoonnummer 0299-363395. De telefonische reserveringen zijn al in het systeem ingevoerd.