Samen geloven 

Heilige Communie

09-12-2020

Beste dorpsgenoten,

Zoals jullie wel bekend is, is het aantal mensen dat in de kerk bij een Mis mag zijn 30. Dat is weinig, en zeker minder dan het aantal mensen dat graag zou willen komen.

De wil om bij de Mis te zijn en ook de Heilige Communie te ontvangen is zo groot, dat we hebben besloten de gelegenheid te bieden om buiten de Mis de Communie te ontvangen. Wanneer u te horen krijgt bij het aanmelden dat deze vol is, dan kunt u er voor kiezen om op onderstaande dagen, alsnog ons Heer te ontvangen:

Maandag     9.30 uur – 10.00 uur - Mariakerk
Woensdag   9.30 uur – 10.00 uur - Mariakerk
Donderdag 18.00 uur – 18.30 uur - Vincentiuskerk
Vrijdag         9.00 uur – 10.00 uur - Vincentiuskerk

Jezus ontmoeten in de Heilige Communie is niet zomaar iets. Het verbind ons met Gods volledige zelfgave aan u, wat tijdens de Mis tegenwoordig wordt gesteld. Het moment wordt werkelijk uit het verleden, naar deze tijd gebracht, alsook het komende rijk dat voor ons gereed is vanaf de grondvesting van de wereld. Het is daarom goed om jezelf hierop voor te bereiden door het bidden van de schuldbelijdenis en een Onze Vader.

U bent natuurlijk gewend om na het ontvangen van ons Heer, rustig na te bidden. Dit is goed, maar wij willen u vragen, gezien de huidige omstandigheden en maatregelen, dit in dit geval thuis te doen. 

In deze tijd is het erg belangrijk om elkaar te steunen, en te bemoedigen, een voorbeeld te stellen voor anderen. Wij willen u daarom ook dringend vragen alleen naar de Mis te komen wanneer u zich heeft aangemeld, hoe graag wij ook het hele dorp elke dag zouden willen verwelkomen! 

Wilt u naar de Mis? Aanmelden kan via: https://aanvraag.kerkvolendam.eu/reservering of maandag- en woensdagmorgen van 9:00-11:00 uur op telefoonnummer 0299-363395.

Deze regeling gaat in vanaf morgen, en duurt totdat er weer 100 mensen in de kerk mogen komen.

Veel sterkte in deze beroerde tijden, maar houdt goede moed, blijf elkaar steunen en bemoedigen!!!!!

 Veel zegen,

Pastoor Stomph en Kapelaan Goos